Kilka lat temu pasję do wina, z której jesteśmy już bardzo dobrze znani wśród naszych Gości, zaszczepił w nas Michał Stępień – znawca win. Dzięki Michałowi poznaliśmy filozofię produkcji wina i tajniki degustacji.
Teraz przyszła pora na kolejne wyzwania i odkrywanie nowych, ciekawych sfer życia.
Piątkowa degustacja whisky jest tego początkiem i to znów za sprawą Michała Stępnia. Przybyłym Gościom Michał zaprezentował szeroki przekrój rodzajów tego zacnego trunku, poczynając od młodych roczników, po 16-letnie gatunki m.in. Jura, Edradour Tomatin i Antiquary. Mieliśmy okazję poznać dominujące w nich zapachy i smaki, a w trakcie wirtualnej podróży po Szkocji mogliśmy poczuć klimat tych miejsc, gdzie powstaje whisky.
Już teraz zapraszamy Państwa do śledzenia naszych poczynań w tym zakresie. Planujemy spotkania w Folwarku z rodowitymi Szkotami, którzy będą nas wprowadzali w tajniki produkcji i konsumpcji “szkockiej”.